Jaa-a, kaippa sitä pitäis tätäkin vähän päivitellä... Ceri kävi Vaasan KV:ssä hakemassa H:n, ihan kivan arvostelun kera. Tuomarina toimi Anders Tunold-Hansen Norjasta. " 2v 8kk. Hyväksyttävä tyyppi, mutta antaa liian kevyen kuvan/ ilmeen. Hyvänmallinen pää, riittävä kuono-osa, hieman kevyet korvat. Hyvin kiinnittynyt, mutta hieman kevyt kaula. Korrekti ylälinja. Runko tarvitsee lisää massaa. Liikkuu erittäin hyvin, oikeanlaisesti. Erittäin hyvä turkin laatu."

Näyttelyn jälkeisenä päivänä suunnattiin Cerin kanssa Seinäjoelle Katja Kiviahon tokokoulutukseen. Oli todella antoisa päivä ja sain hyviä vinkkejä eri liikkeiden opettamiseen. Otettiin ryhmässä paikallamakuu ja kävin palkkaamassa Ceriä noin 45 sekunnin välein ja se meni ihan hyvin, muutaman kerran vilkaisi muualle. Paikalla istumisessa meni makaamaan, joten kävin nostamassa sen istumaan ja otettiin hiukan lyhemmällä palkkausvälillä.

Käytiinpä Cerin kanssa Kurikassa mätsäreissäkin. Isoissa osallistujia oli pariton määrä, joten meitä vastassa oli kaksi koiraa, pk. collie ja belgianpaimenkoira. Pk. collie sai punaisen ja tuomari mietti tosi pitkään antaako meille vai belgille punaisen, no meillehän se tuli. Punaisten kehässä ei enään sijoituttu.

Edulla on ollut pentukurssia jo 4 kertaa. Kokoan alle muutamia asioita, joita ollaan harjoiteltu.

Kontakti: Edu hakee kontaktia ihan hyvin ja suht pitkään jaksaa jo tapittaakkin, vaikka häiriötä olilsikin paljon ympärillä.

Paikallaolo: Hiljakseltaan aletaan pidentämään matkaa ja aikaa, toki myös välillä tehdään niitä ihan sekunninkin paikallaoloja. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että pystyn kävelemään selkä koiraan päin noin 5m ja noin 10 sekunnin päästä lähden palkkaamaan. Hiljaa hyvä tulee!!

Luoksetulo: Luoksetulo toimii hyvin, vaikka olisi toinen koira näköpiirissä, kunhan vain palkkana on Edun oma vinkuva orava.

Ohitus: Ohitukset menee hyvin tuolla kurssilla harjoitellessa. Lenkillä ohittamista pitää vielä harjoitella. Pyörät ohitetaan ihan kivasti, mutta kävelevät ihmiset ja koirat olisi Edun mielestä iiihan pakko kaikki käydä haistelemassa.

Iskä vei Jullen ja Edun tehosterokotuksille, joten nyt on koko poppoo rokotettu hetkeksi aikaa. Vappuna olisi tarkoitus mennä Edun kanssa mätsäreihin Kauhajoelle. Edulla rupeaa olemaan hyvällä mallilla sisäsiisteys. Yöt ja koulupäivät pysyy kuivana, mutta toki vielä vahinkoja sattuu silloinkin ja meidän ollessa kotona.

Niin joo, mähän meinasin ihan unohtaa, että Edu on täyttänyt 4 kk. Painoa löytyy sellaset rapiat 13kg ja korkeutta noin 46cm

Edu on vahvasti sitä mieltä, että Cerin korvien kuuluisi olla näin: