Tätä on odotettu, nimittäin Edulla oli tänään ensimmäinen kerta pentukurssista! JEE! :D 

Aluksi oli tunnin teoria ilman koiria. Edu vietti aikaansa sillä välin isän työpaikalla. Teoriassa käytiin läpi perusasiota koiran kouluttumisesta, kuten palkkausta, aktivointia yms.

Teorian jälkeen isä toi Edun kentälle. Otin Edun pois autosta ja aluksi se vähän oudoksui muita koiria, mutta alku ujostelun jälkeen se rohkaistui ja meni leikkimään muiden kanssa. Kurssilla on meidän lisäksi viisi muuta pentua omistajineen ja se kestää seitsemän kertaan. Kaikki pennut taisivat olla alle 6 kk ja Edu on kurssin nuorin. Tämän päivän harjoiteltavina asioina oli kontakti, luoksetulo ja luoksepäästävyys.

Kontakti: Tätä oltiinkin jo kotona harjoiteltu paljon, mutta ei vielä kertaakaan näin paljolla häiriöllä. No, mentiin rinkiin seisomaan ja tämä samantien tapittaa mua silmiin, ihana  Edu tarjosi kontaktia kyllä tosi hyvin, mami on ylpeä vaavelista! :)

Luoksetulo: Annoin Edun ohjaajalle ja menin itse parin metrin päähän. Kutsuin Edua ja se tuli, eikä edes ajatellut lähtemistä muiden koirien luokse . Toistettiin sama, mutta vajaan kymmenen metrin matkalla ja pinkoi taas vauhdilla.

Luoksepäästävyys: Samalla kun treenailtiin kontaktia ringissä, ohjaaja kiersi jokaisen koirakon luona vähän silittelemässä koiria. Edu oli kovaa menossa kattomaan, että kukas se sieltä tulee. Ohjaaja kävi silittelemässä Edua, eikä Edu yhtään arastellut, päinvastoin!