Eilen oli pentukurssin viides kerta. Paikalla oli meidän lisäksi vain kaksi muuta koiraa ohjaajineen + kouluttaja, joten meillä oli aikaa harjoitella enemmän asioita, kuin kurssisuunnitelmassa lukee.

Treenailtiiin kontaktin pitoa liikkeessä ja siten, että kävelin Edusta pois päin ja sen piti kävellä mun eteen hakemaan kontaktia. Melko pian se tajusi, että sen pitää lähteä kävelemään, jotta se näkee mun naaman.:) Otettiin myös pari paikallaoloa hyvällä menestyksellä.

Harjoiteltiin "kierrä" käskyä, tässä tapauksessa Edun piti kiertää agi esteen tolppa. Palkkasin siitä lelulla ja ilmeisesti kiertämisestä tuli Edulle ihan super kiva juttu, joten se lähti vetämään hirveetä hepuli rinkiä ympäri kenttää ihan onnessaan :D Siinä oli sitten kiva yrittää ottaa sitä kiinni, onneksi se lopulta rauhoittui.

Mentiin myös lyhyitä seuraamis pätkiä imuttamalla. Kouluttaja kävi vähän hiplaamassa ja kattomassa Edun hampaita seuraavan päivän mätsejä ajatellen. Hampaita se ei meinannut sitten millään näyttää, mutta antoi sitten ihan pikkusen vilkasta suuhunsa, onneksi.

Tänään startattiin aamulla auto kohti Kauhajoen mätsäreitä Edu mukanamme. Paikanpäällä Edu käyttäytyi tosi hienosti, lukuun ottamatta muutamaa haukahdusta. Parikehässä meitä vastassa oli borderterrieri. Kehässä Edu malttoi seisoa hienosti paikoillaan ja antoi jopa tuomarin katsoa hampaisiin hienosti, ravikin sujui ihan hyvin! Saatiin punainen nauha ja vein samantien Edun autoon lepäämään.

Punaisten kehässä ei enään sijoituttu, mutta kaikenkaikkiaan onnistunut reissu!