No niiin... Pentukurssin viimeisellä kerralla harjoiteltiin kontaktia, paikallaoloja ja kehässä käyttäytymistä. Kehässä Edu ravaa hyvin ja seisookin. Tuomarin lähestyessä häntä rupee vispaamaan ja koko koira siinä samalla. Pitääpi vaan treenailla lisää ja lisää, että siinä pitää olla paikalla.

Ceri käväisi 27.5 silmä- ja polvitarkastuksessa. Eläinlääkärinä toimi Päivi Kallioniemi. Silmät terveet ja polvet 0/0!! :)) Lonkka- ja kyynärkuvaukset on luvassa vielä tämän vuoden puolella.

Tänään ajeltiin helatorstai mätsäriin Jalasjärvelle ja täytyy myöntää etten matkalla mätsäriin edes osannut kuvitella, että minkälainen läjä palkintoja sieltä tuodaan kotiin. Aluksi Ceri meni kehään. Parina oli berninpaimenkoira ja aivan upea sellainen! Tuomari mietti pitkään, että kumminpäin nauhat menee ja sanoikin, että ovat kovin tasaväkisiä. No, meillehän se tuli! :) Kävin nopeasti vaihtamassa koiraa ja menin Edun kanssa toiseen kehään. Edun parina oli valkoinen länsiylämaanterrieri. Tuomarin mielestä nämäkin koirat olivat tasaväkisiä mutta, koska Edu jaksoi keskittyä loppuun asti paremmin, se sai punaisen.

Isojen koirien punaisten kehässä Ceri liikkui ja seisoi mielestäni nätisti ja taisi tuomarikin olla samaa mieltä, nimittäin Ceri sijoittui ensimmäiseksi. Odoteltiin hetki pentujen kehän loppua ja suunnattiin Edun kanssa punaisten kehään. Ajattelin, että ei luultavasti tule sijoitusta, koska Ceri oli juuri sijoittunut ensimmäiseksi (tosin eri tuomarilla). Edu käyttäytyi nätisti ja liikkui miltei täydellisesti ja yllätykseksi Edu olikin punaisten ensimmäinen.

Molempien koirien kanssa piti suunnata BIS-kehään... ongelmia tuotti A) vain yksi näyttelytalutin mukana B) vain yksi esittäjä. Taiteiltiin normaalista nailonhihnasta Edulle talutin ja pidin pikaisen oppitunnin koiran esittämisestä ystävälleni, joka ei tiennyt siitä juuri mitään. Esitin BIS-kehässä itse Cerin, koska jos joku muu esittää sen siitä ei tule mitään, koska Ceri on niin kovaa mun perään. Edun annoin kaverilleni. BIS-kehässä oli kolme koiraa (pentujen,isojen ja pienten PUN1), meidän koirat ja valkoinen länsiylämaanterrieri. Ceri meni taas hienosti. Edun liikkumisesta ei tullut mitään, joten tuomarit käskivät mun juoksuttaa se kehän ympäri. Seisominenkin oli jotain sinne päin. :D Terrieri tuli kolmanneksi, Ceri kakkoseksi ja Edu otti voiton kotiin!!! Mätsärin loppuun tuomarit vielä kehuivat Edun liikkumista ja sitä, miten lupaava pentu se onkaan.

Palkinnot olivat super hyvät, nimittäin lahjakortti yhteen rokotukseen ja terveystarkastukseen (arvo 56e), 10 euron lahjakortti lakeuden eräkoiraan, kaksi pyyhettä, nameja, hihna, lelu, nameille säilytysrasia, koiran peti, kakkapusseja, puutarhatuoli ja tietysti ruusukkeet ja pokaalit. Ei ollenkaan hullumpi reissu. Edun käyttäytymiseen olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen! 

 pakollinen poseeraus:

lenkkeilyä:

Edulla on harmillisesti vielä molemmat yläkulmurit tiukasti kiinni suussa ja uudet on jo tosi kovaa vautia kasvamassa. Muut hampaat ovat lähteneet jo aikoja sitten. 8.6 on yläkulmureiden poisto, mikäli eivät oo siihen mennessä tippuneet.

Niin joo, ilmotin Edun sinne pentu agiin, josta taisin viime postauksessa jotain mainitakkin. :)

Julle-Pulle täyttää tänään vuoden. Yksi takana ja toivottavasti monta vielä edessä. Suunnilleen näin pikkanen se oli meille saapuessaan: